LUCID: Luxueus wonen tussen de wolken

LUCIDs ideale ligging verwent u met het beste van twee werelden: de gezellige drukte van de stad en het heilzame effect van een groene omgeving.

VIVID_1_elisabeth_verwaest10
Wonen aan park
en water

Aan de rand van het nieuwe park Tweewaters langs de Dijle en Vunt

DSC00055
Zonneterrassen
over Leuven

Genereuze zuid-gerichte terrassen met prachtig zicht op de stad Leuven

DSC00043
Waaier aan
mogelijkheden

Ruime variatie aan appartement types voor een breed doelpubliek

DSC00046
Volledige
doorzonning

Optimale georiënteerde appartementen voor maximaal daglicht

DSC00169
Aandacht voor duurzaamheid

Een ecologisch verantwoord project, met een blik op de toekomst

Luxe appartementen met een uniek uitzicht

LUCID biedt 65 luxe-apartementen met een unieke troef: elk appartement is naar het zuiden gericht en biedt een weergaloos uitzicht over het park of over het centrum van de stad. De afwerking met luxematerialen en de prachtige ligging in het nieuwe park maakt LUCID tot een onweerstaanbare woonlocatie.

Met hun extra hoge plafonds, grote glaspartijen van vloer tot plafond en glazen borstweringen op het terras voelen de appartementen buitengewoon open aan en is het daglicht alom aanwezig.

Lucid Leuven Appartement 18
Lucid Leuven Park

Wonen aan het park en water

Tegelijk met VIVID, de eerste fase van het project, werd het park Tweewaters aangelegd, een groene zone aan de rivieren Dijle en Vunt. Dit publieke park wordt deels een natuurlijke vallei, met zicht op de twee waterlopen, en deels een speelbos. Een netwerk van fiets- en wandelpaden, met bruggetjes over het water, verbindt LUCID met de binnenstad.

Unieke architectuur

De woontoren is volledig opgesplitst in vijf volumes die naar voor of achter zijn geschoven, wat niet alleen voor een zekere ritmiek zorgt maar ook meer uitzichten garandeert voor de bewoners. Die genieten op het terras en in de woonruimte van een fenomenaal uitzicht over het centrum van Leuven, en achteraan in de slaapkamers over de Vaartkom.

Van oververhitting in de zomer is echter geen sprake, want de overhangende balkons werpen schaduw op de onderliggende terrassen, in die mate zelfs dat zonneluifels hier overbodig zijn.

De zijgevels wisselen wit en zwart met elkaar af, terwijl de achtergevel volledig bekleed is met geëmailleerd kathedraalglas. Dat geeft de volledige toren een bijzonder luxueuze uitstraling, die verder wordt doorgetrokken in de premium inrichting van de afzonderlijke appartementen.

Zicht 02 V3 croppée light light

“LUCID is een unieke woontoren in de skyline van Leuven. De volledig uit glas bestaande voorkant geeft hem een aantrekkelijke transparantie.”

— Xaveer de Geyter

Lucid Leuven Bewust bouwen voor de toekomst

Bewust bouwen voor de toekomst

Alle appartementen in het gebouw zijn lage-energiewoningen die ruimschoots aan de EPB-eisen voldoen. Er worden zo veel mogelijk maatregelen genomen om het energieverbruik tot een minimum te beperken.
Daarnaast zijn aantal extra’s voorzien om een duurzame levensstijl te ondersteunen zoals ruime fietsenstallingen, thuisleveringskasten en sorteerstraatjes.

“LUCID staat voor leven, met respect voor het leven. Daarom kiezen we voor een ecologisch verantwoord project, met een blik op de toekomst.”